woensdag 25 maart 2009

Scrap-a-licious en Engeland

WAARSCHUWING: HELE LANGE POST!

Hier ben ik dan eindelijk met een update over het afgelopen weekend. Zoals ik vertelde, ben ik naar de Scrap-a-licious geweest. Het was he-le-maal GAAF!
Ik heb 8 hele leuke workshops gevolgd. Alle projecten waren leuk om te doen. Ook de teachers waren super! Dan heb ik het nog niet eens gehad over de pakketen die we bij iedere workshop kregen! En alle leuke mensen die ik tegen ben gekomen.
Corinne, het was echt SUPER!!! Volgend jaar ga ik zeker weer, (als het tenminste weer dichtbij is)

Mijn hele bureau ligt nog vol met plastic mapjes en werkstukken die nog afgemaakt moeten worden. Er zaten een paar mini's bij dus tja, die krijg je natuurlijk niet af in 1,5u. Maar goed, de komende weken weet ik in ieder geval wat ik kan doen!
Ik heb EINDELIJK weer een heleboel inspiratie opgedaan en een hoop leuke ideeën gezien. Nu de tijd nog, haha!

Goed, jullie willen natuurlijk ook foto's zien. Ik zal laten zien wat ik gemaakt heb en soms wat de teachers gemaakt hebben. Zodra ik de andere dingen af heb, zal ik er foto's van maken.

Nou de 1e workshop was van Martha Bonneau. Daar leerden we de 'Franse knoop' en we maakten een hele gave stoffen bloem. Iets wat ik zeker nog eens vaker ga doen!




De 2e workshop was van Dina Wakley. Ook al zo'n leuk mens! En wat is zij goed met inkt zeg. WOW! Ik bezocht haar blog al regelmatig maar het was erg gaaf om met eigen ogen te zien hoe zij te werk gaat. Lekker kliederen. Heerlijk!



De 3e workshop was van Jo-Anne te Raa. Wat heb ik gelachen zeg om/met haar. Wat vertelt zij leuk! En dat accent. Zo leuk! Zij heeft mijn hoofd in ieder geval helemaal volgestopt met allerlei ideeën. Vanmiddag gelijk even naar de Action geweest om wat dingen in te slaan.
Dit is de hanger van Jo-Anne:



De laatste workshop zaterdag was van Revlie. Zo leuk om haar in het echt te ontmoeten. En uiteraard een super gaaf mini album! Er moet heeeeel veel in geborduurd worden dus ik denk dat ik in 2010 wel wat kan laten zien!

Nou de volgende dag was ik ook weer van de partij. We begonnen met de ecoline layout bij Corinne. Zó leuk! (hmmm volgens mij zeg ik dit wel heel vaak...)
En zo makkelijk eigenlijk. Wordt niet voor niets al met kleuters gedaan. Moest tussendoor wel een paar keer stoppen vanwege ademnood. Toch best pittig hoor door zo'n rietje blazen. Maar goed, ik ben heel tevreden over mijn resultaat.



Ook Dina gaf die dag weer een super gave workshop. Wéér met die alcoholinkt natuurlijk. Ik show jullie alleen even de kaft van Dina's album. De mijne is nog làng niet klaar...



De workshop van Martha heb ik anders uitgewerkt. Het was een hanger maar ik wilde er liever een layout van maken. Bij deze de foto. Ik ben zoals jullie waarschijnlijk zien, nog niet klaar. Ik moet nog een pakkende titel. Normaal heb ik die al bedacht voordat ik begin maar nee, nu lukt het me niet. Dussssssssss verzin maar een mooie titel voor me. Dan ben ik je ontzettend dankbaar ;)


En die dag kregen we nog een workshop van Birgit. Ook weer een gaaf mini album. Show jullie nog niets want ook dit is een lange-termijn-project.
Voor Birgit was het helaas een hele vervelende dag. Opeens kwam er iemand de zaal binnen om te vertellen dat er in een auto was ingebroken. Dat was dus haar auto! Echt heel erg klote!

Ooh ik moet jullie natuurlijk nog even de foto's laten zien van de door mij gewonnen prijzen! :)





En natuurlijk kon ik het niet laten om te shoppen. Mijn aankopen:



Ik had jullie een lange post beloofd. Dus hier volgt ook gelijk even een kort verslagje van ons weekendje Engeland.
Begin maart mochten we met manliefs werk 3 dagen mee naar Engeland. In de middag kwamen we met de boot aan in Dover. Vanuit daar reden we naar ? waar we een heerlijke high tea hadden. Vervolgens door naar ons hotel in Canterbury. Canterbury staat bekend om zijn prachtige kathedraal. Daar zij we gelijk nog even naar gaan kijken. In de schemer dus mijn foto's zijn niet denderend.
's Avonds een HEERLIJK diner in het centrum. Het was super gezellig dus besloten we daarna nog gezellig even met zijn allen wat pubs te bezoeken. En jee wat heb ik mijn ogen uitgekeken zeg. Die meisjes daar, half naakt (was behoorlijk koud buiten)en ladderzat. Flink kunnen lachen dus!

ons hotel:


en de Canterbury Cathedral:



De volgende ochtend al vroeg op. We zijn de hele dag in Londen geweest. We hebben zo enorm geboft met het weer. Het hele weekend zon! Jaja en dat in Engeland!
We begonnen met een rondvaart over de Thames.
Bij London Eye stapten we van de boot om vervolgens te voet naar de fietsverhuur te gaan. Een fietstocht van 2,5 uur door London!
Om eerlijk te zijn zag ik daar best tegenop, zo aan de 'verkeerde' kant van de weg. Gelukkig viel het reuze mee. Ik vond het eigenlijk wel gaaf! We kwamen nu echt op hele leuk plekken en reden door allerlei gezellige, smalle straatjes. Ook zag ik op deze manieren gebouwen van een hele andere kant. Ik was natuurlijk al ooit in Londen geweest. Dit was toch wel heel bijzonder. En ons hele groepje is zonder te vallen of te botsen bij het eindpunt gekomen!
De rest van de middag hadden we vrij. We zijn lekker door de stad gaan wandelen. Ondertussen lekker wat gegeten, gedronken, ijsje, cocktailtje, winkeltjes in. We hebben ons dus uitstekend vermaakt!
Begin van de avond moesten we weer terug zijn bij de London Eye. We mochten hier nog een ritje doen. Leuk om te zien. Zeker met alle lichten. Het was al donker toen we er eenmaal in zaten.
En na ons ritje in dit gigantische rad, gingen we weer uiteten. En ook dit keer was het eten super!

De volgende ochtend zijn we nog even gaan shoppen in Canterbury. Uiteraard moesten we voor Max wat dingen meenemen. En dat is gelukt hoor! Ik heb niet eens iets voor mezelf meegenomen. Oja, een scrapmagazine voor in de bus. ;)

Dit was ons weekend in een notendop. Ontzettend genoten en veel leuke mensen leren kennen! Hier nog een paar foto's.











Hele fijne week en bedankt weer voor het bezoeken van mijn blog!

xoxox

20 opmerkingen:

Miranda zei

WHOW dat was zeker een hele lange post!!! Maar wel heerlijk om te lezen!!Super mooie foto's zeg!!!! Kan me voorstellen dat je nog niet klaar bent met de projecten maar die je af hebt zijn echt gaaf joh!!! Leuk om eens wat andere dingen te zien en te doen! Ik heb een heel gezellig weekend gemist zo te zien!!
En je weekend in Engeland ziet er ook gaaf uit zeg!!! Staat hier nog op mijn verlanglijstje! :D
Fijne week nog!!

Anoniem zei

Hoi Iris. Leuk hoor, om jouw verslag van scrap-a-licious te lezen! Vond het heel leuk om je te ontmoeten, en (aangezien je niet ver uit de buurt woont) misschien zie ik je welweer.

marije zei

ziet er mooi uit hoor al die lo's
ik vind jou sassafras lo ook heel erg mooi!
en wat ziet engeland er romantisch uit met al die oude gebouwen!
leuk joh dat je daar heen bent geweest!
ben er nog nooit geweest, dus wie weet!

sollie zei

Zoveel leuke dingen die je gemaakt hebt. Ooooh, wat ben ik jaloers :-)
Superleuke foto's ook van Engeland.
groetjes Isolde

Romy zei

Wat een lange post. Erg leuk om te lezen natuurlijk:)

Wat een gave scrapporjecten heb je allemaal gemaakt bij de Scrap-a-licious. Ik vind die layout met ecoline ook supermooi. Leuk dat je zoveel inspiratie hebt opgedaan, dat belooft erg veel goeds voor je komende scraps:)
De foto's van je weekend Engeland zien er ook heel leuk uit. Klinkt als een heerlijk weekendje weg. Ik kan niet wachten om zelf ook eens naar Engeland te gaan. Het lijkt mij zo'n prachtig land.

M@risk@ zei

Het was idd heel gaaf zaterdag en leuk om je ontmoet te hebben. Je hebt ook al het nodige af zie ik. Alleen Revlie's boekje moet ik nog afmaken maar dat zijn kleine dingetjes. Heerlijk om er zo even met z'n tweetjes tussenuit te gaan. Ziet er erg gezellig uit en Engeland is fantastisch. Fijn weekend.

MvM-design zei

Ha Iris, wat heb je zondag nog een leuke dag gehad zeg !! Super, de LO van Corinne is gaaf!
Ik ook volgend jaar weer hoor!

Je@net zei

Wow, heerlijk om al die leuke dingen te lezen!! Je reisje naar Engeland was super geslaagd, zo te zien!
En de projecten van Scrapalicious zijn ook om te smullen hoor. En wat een gave prijzen en aankopen....veel pelzier ermee (maar dat gaat vast wel lukken ;-)

Jackie zei

Zo, zeker een mega post...

Engeland ziet er super uit,
geef vriendje stiekem ook weer hints dat ik graag weer eens ff samen, maar hij vangt ze niet echt op..

Sal was super hé, heb je idd niet gezien (en sorry, idd ook niet meer aan gedacht) je dingen zien er fantastisch uit...
Ik wil morgen wel weer, haha


Mandy heeft ontwerpje voor tattoo uitgetekend, en is super !!!

Angelique zei

Dank je wel Iris voor je leuke berichtje. Leuk te lezen dat ook jij een leuk weekend hebt gehad vorige week. Mijn vriendin en nog een paar meiden die ik ken van het scrappen waren er ook. Op hun blog zie je dezelfde LO's maar dan met andere foto's. Leuk om te zien. Je hebt mooie foto's gemaakt in Engeland. Iets moois om van na te genieten en heerlijk te scrappen.

Groetjes Angelique

scrapsfromaboy zei

Wat gaaf allemaal, wat een prachtige dingen heb je allemaal gemaakt echt helemaal toppie!!!!

En Engeland ziet er ook gezellig uit... super hoor!

Ik heb je nog steeds niet gemaild, maar tis hier een gekkehuis... zo druk! Ik ga het echt snel doen...

XOXO Peter

*~SCRAP-GEK~* zei

ooooooh WAUW! wat heb je veeeeel leuke dingen gedaan! en al die projecten...GAAAAF! maar tja..met zulke foto's is alles mooi! wat een knap kereltje is Max toch!!! :-) je projecten zijn suuuuuuper geworden! mischien is bij die ene layout "my precious little boy" wel leuk? is maar een ideetje hoor! en Engeland!!! WAUW! gaaf hoor! toppie! gave foto's hoor! je zult je wel prima vermaakt hebben! :-) fijn weekend! groetjes marije.

rev zei

he, dat is suf, ik had je niet eens herkend, was je haar korter op scrap-a-licious? ik ben ook zo'n muts. Was idd erg gezellig & leuk, en 2010 is haalbaar toch :D

Angèle zei

Super Iris! Het resultaat van de workshop van Dina, met die mooie foto
van je zoon is mijn favoriet. Maar ook die prachtige bloem van Martha en dat leuke boekje dat je gemaakt hebt. Volgend jaar weer?

Groetjes, Angèle

Viv zei

Je hebt hard gewerkt zeg, al zoveel projecten af!!! Ze zijn erg leuk geworden!!
Jij hebt ook het nodige gewonnen :) Je aankopen zien er goed uit, er was ook zoveel keus!

Engeland, daar wil ook graag eens naar toe. Ben er nog nooit geweest :(
De foto`s zien er in elk gezellig uit!

groetjes Vivian

nora zei

Ziet er allemaal mooi uit Iris!!Weggeweest en nog zoveel dingen maken,knap hoor .groetjes Nora

Anniek zei

Hoi Iris, Je was mijn buurvrouw op zondag tijdens SAL!! Ik kreeg net je naam en blogadres van Marit doorgemaild. Ik miste bij thuiskomst 3 pagina's van het boekje van de workshop van Birgit en dacht even dat jij die per ongeluk had meegenomen. Maar blijkt nu dat Marit wat overijverig aan het inpakken is geweest. hahaha
Ben je ondertussen al wat opgeschoten met het afmaken van de SAL projecten? Ik schiet al aardig op. Alleen nog maar 3 albums en de laatste layout/wall-hanging van Martha's laatste workshop die ik moest missen vanwege de geplande terugreis met Birgit. Is allemaal goed gekomen hoor! Maar wel balen natuurlijk dat zo'n mooi weekend zo moest eindigen.
En ... heb je de ecoline techniek van Corinne al uitgeprobeerd met de kinderen van je klas?
Mooie blog heb je trouwens!!

Mika zei

Altijd goed om leuke dingen te zien. Zoals ik al dacht heb ik wat gemist op scrap a licious!
Londen ziet er top uit (absoluut mijn tweede fav stad)
Mika (www.mikascrap.typepad.com)

Birgit zei

Wow, dat ziet er allemaal prachtig uit. Je foto's van Engeland zijn ook super, vooral die laatste. Die zou ik graag gescrapt zien :)

Mandy zei

Super leuke dingen heb je gemaakt!!
Jammer genoeg was ik dit jaar niet naar Scrap-a-licious, het was voor mij weer een beetje te ver en ik vond het een beetje te duur om daar in mijn eentje in een hotel ofzo te gaan zitten! Maar goed, misschien vind ik volgende x iemand die met me mee wilt!

Foto's van Engeland zien er ook goed uit! Ooit wil ik daar ook nog eens naar toe. Maar eerst ga ik naar Parijs!